Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .....

 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (εντός παρενθέσεως το σχόλιό μου):

452 - Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία (σήμερα φαίνεται να έχουν φτάσει ήδη μέχρι την Ισπανία, που παραδίδεται οσονούπω στις αγορές...)

1932 - Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ. (σήμερα, εκείνες οι βάσεις δεν υπάρχουν πια,...
ελέω PSI)

1941 - Ενώ μαίνεται ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Σύμμαχοι εισβάλλουν στη Συρία και το Λίβανο. (σήμερα δεν εισβάλλουν στη Συρία, αλλά αφήνουν το Συριακό λαό να ξεκληρίζεται ελεύθερα με τις ευλογίες τους...)

1949 - Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες. (ο Κασιδιάρης δεν είναι προϊόν παρθενογέννεσης...)

1952 - Πόλεμος της Κορέας: Αναχωρούν για την Κορέα 400 Έλληνες στρατιώτες. (οι Σύμμαχοι να'ναι καλά! Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ κλπ κλπ)

1993 - Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γερμανία σκοτώνεται ο 28χρονος Κροάτης καλαθοσφαιριστής Ντράζεν Πέτροβις. (χωρίς σχόλιο. μόνο τιμή και μνήμη για έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών)

1994 - Στην Ιταλία, ο νεοφασίστας Τζιανφράνκο Φίνι δηλώνει ότι ο δικτάτορας Μουσολίνι δεν υπήρξε εγκληματίας, απλώς έκανε τραγικά σφάλματα. (σήμερα, τις ίδιες παπαριές ακούμε και στο Ελληνικό Κυνοβούλιο)

1995 - Η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα, αν η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προκαλεί την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. (μέχρι σήμερα αναζητείται εκείνη η αντίδραση...)

2000 - Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας. (σήμερα δεν χρειάζονται οι δολοφονίες. Τρομοκρατία γίνεται μέσω τηλεόρασης)