Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Για τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής στο Δήμο Θερμαϊκού
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Με αυτό το κάλεσμα απευθυνόμαστε σε σένα προσωπικά, σε σένα που σε έχουν απαξιώσει ως εργαζόμενο, που κυβέρνηση, Ν.Δ , ΛΑ.ΟΣ και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κάθε τόσο σε αποκαλούν «τεμπέλη», «χαραμοφάη» κ.ά. Απευθυνόμαστε σε σένα που τώρα πλέον «φταις για όλα», για τα χρέη, για τα ελλείμματα, μέχρι και για την καπιταλιστική κρίση. Τα μέτρα που εξαγγέλλει κάθε μέρα η κυβέρνηση είναι κόλαση για σένα και παράδεισος για τους πλούσιους.
  • φορτώνουν την κρίση τους στις πλάτες μας
  • κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή, σε μας και στα παιδιά μας
  • φέρνουν έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟΣ.
Το κράτος έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών σε υγεία, στερώντας ζωτικής σημασίας πόρους από νοσοκομεία με το κόψιμο των φαρμάκων, σε παιδεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, συρρικνώνοντας το λαϊκό εισόδημα με μειώσεις, χαράτσια και έμμεσους φόρους, αφαιρώντας από ευπαθείς ομάδες ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κέντρα ( ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) ανταγωνίζονται για το μοίρασμα των αγορών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου. Την ίδια στιγμή που διαλύονται η δημόσια υγεία και παιδεία, που τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και βιβλία, η κυβέρνηση διαθέτει τεράστια ποσά για τους ΝΑΤοϊκούς εξοπλισμούς, για νέες αγορές όπλων, για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο, στη Σομαλία.
Θέλουμε λοιπόν να σου πούμε ότι μέσα από την ίδια σου την πείρα πρέπει να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Πάρε θέση στον αγώνα και στο κίνημα. Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει προοπτική. Βγες στους δρόμους. Η υπόθεση αφορά και σένα και τα παιδιά σου. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα Μια επιλογή έχουμε με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία. Όλοι μαζί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, άνεργοι να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, να βγούμε στους δρόμους, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που μας επιβάλλουν.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ
  • να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δίχως τρόφιμα
  • να μη δεχτούμε να καταδικαστούμε στη μιζέρια και στη δυστυχία.
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ
  • για την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που το εξομοιώνει με αυτό της κίνησης
  • για τη μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, όταν την ίδια στιγμή μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών
  • για το χαράτσι αλληλεγγύης , για το χαράτσι στα σπίτια μας μέσω της ΔΕΗ για τη μείωση του αφορολόγητου.
Με οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών κυβέρνησης και τρόικας .
Το όχι στα χαράτσια να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων, απαιτώντας μέτρα προστασίας τους.
Κοινή είναι η επίθεση, κοινή πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει.
Έλα στην συγκέντρωση το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
στις 6.00 το απόγευμα
στο ΚΑΠΗ Μηχανιώνας

Επάγγελμα . . . «ψεύτης»


Επάγγελμα . . . «ψεύτης»
Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σε εφημερίδα του κ. Μαυρομάτη, που αναφέρει ότι έχει καταργηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του πρώην Δήμου Μηχανιώνας. Η αλήθεια είναι ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά αντίθετα λειτουργεί ορθολογικότερα, με την διακριτικότητα που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο ένας συντάκτης ενός άρθρου να είναι ανενημέρωτος. Στην συγκεκριμένη όμως, περίπτωση πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει, διότι «οι πεποιθήσεις (κάποιων) είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας».
Αμέσως μετά την ανάληψη της νέας Διοίκησης η υπεύθυνη του προγράμματος κα Φερβελή Αλέκα έθεσε αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για πρώτη φορά τέθηκαν όρια, ζητήθηκαν μια σειρά δικαιολογητικών από τους αιτούντες, ώστε να γίνουν δικαιούχοι. Για πρώτη φορά υπάρχει οργάνωση, τακτική προμήθεια και διανομή των προϊόντων και κυρίως έλεγχος με διακριτικότητα και πλήρη εχεμύθεια. Για πρώτη φορά γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων και για πρώτη φορά δεν προβάλλεται κανένας πολιτικός από την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για πρώτη φορά κυριαρχεί έντονα το αίσθημα του δικαίου. Έπρεπε επιτέλους να σταματήσει η ατέρμονη, πολιτικάντικη, αποσπασματική εκμετάλλευση των αδυνάτων οικονομικά συμπολιτών μας.
Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει δεχθεί 61 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί οι 42. Έχουν δοθεί προϊόντα ήδη 3 φορές από το Πάσχα - δηλαδή 1 φορά το δίμηνο. Η κα Φερβελή δέχεται πλέον πιέσεις για να επεκτείνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο πέρα από την Δημοτική Ενότητα της Μηχανιώνας. Προς το παρόν πάντως, οποιοσδήποτε θέλει να γίνει δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορεί να απευθύνεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στο υπόγειο, στο γραφείο Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, κατά τις ώρες: 7:00 - 15:00 και στο τηλέφωνο: 2392330368
Στεφανίδης Κυριάκος